TOPmaat Coaching

Bevlogen en realistisch

Tjarda Hoekstra website TOPmaat coachingNa 12 jaar als arts gewerkt te hebben in de psychiatrie en in de jeugdgezondheidszorg heb ik me in 2012 omgeschoold tot professioneel
coach ICM en ben ik mijn eigen coachpraktijk begonnen in Assen.

De liefde voor coaching is ontstaan rond 2007, toen ik voor mijn werk als consultatiebureauarts in aanraking kwam met de oplossingsgerichte werkwijze. Deze respectvolle, vriendelijke, uitnodigende en vertrouwen gevende manier van werken bracht lichtheidAnderen over Tjarda Hoekstra TOPmaat coaching, energie en richting in de gesprekken. Het viel me op dat mensen zich gesterkt voelden, terwijl ze zelf oplossingen aandroegen voor hun eigen, soms complexe, situaties. Mijn vaardigheden in het versterken, inspireren en activeren heb ik in de daaropvolgende jaren verder ontwikkeld.

Inmiddels vormt deze werkwijze het fundament voor alle trajecten die ik ontwikkel.

Onderscheidend vermogen?

Met mijn achtergrond als arts onderscheid ik mij van andere coaches. Verder is de ervaring met de oplossingsgerichte methodiek, de erkende coachopleiding van ICM (2013/2014 beste coachopleider van Nederland), het docentschap bij het Klinisch Trainingscentrum van het UMCG en misschien toch ook mijn ervaringsdeskundigheid op het gebied van burn-out onderscheidend (dat laatste niet als motivatie voor het coachen, maar wel als deskundige van het herstel proces).