Telefoon

06 – 4444 3047
info@topmaatcoaching.nl

Tjarda Hoekstra

LVSC registercoach
LVSC erkend supervisor

Aandachtige opmerkzaamheid: Mindfulness

Oefeningen in opmerkzaamheid en het sturen van de aandacht kunnen bijdragen aan focus en innerlijke rust. Mindfulness leert je om innerlijke ervaringen te (h)erkennen en om er op een open en accepterende manier mee om te gaan. Bij innerlijke ervaringen kun je denken aan gevoelens, gedachtes en lichamelijke reacties.

Tip: Boekje van Ger Schurink: ‘Mindfulness: Een praktische training in het omgaan met gevoelens en gewoonten’. Het is kort, helder, rijk geïllustreerd en inzicht gevend en heeft bijpassende audiobestanden die je vrij kunt beluisteren. http://www.gerschurink.nl/audio.php

Heb je de rust nog niet? Kijk dan eens naar het filmpje One moment meditation om je in een paar minuten een idee te vormen van een laagdrempelige vorm van ‘meditatie’.  https://www.youtube.com/watch?v=F6eFFCi12v8

Door deze niet oordelende manier van in het hier en nu zijn, leer je dichter bij jezelf te blijven en minder vatbaar te worden voor de waan van de dag.

 

Onderstaande filmpje vind ik tekenend voor waar je in verzeild kunt raken wanneer je je onvrij voelt om grenzen aan te geven en te kiezen voor wat ertoe doet.

Centerparcs: https://youtu.be/qfG0Q1N2KKc  ‘zeg ja tegen wat er toe doet’

topmaat-logo.png

Tjarda Hoekstra
LVSC registercoach
LVSC erkend supervisor
info@topmaatcoaching.nl
06 – 4444 3047
KvK nr: 56616805

© 2024 TOPmaat Coaching.

Search