Telefoon

06 – 4444 3047
info@topmaatcoaching.nl

Tjarda Hoekstra

LVSC registercoach
LVSC erkend supervisor

Werken aan een positieve mindset

Met mindfulness leer je de aandacht te sturen op een open en accepterende manier. Je kunt je aandacht dus ergens op richten en actief verschuiven.

De oplossingsgerichte werkwijze, ook wel solutions focus genoemd, biedt handvatten om de aandacht te richten op wat vertrouwen geeft, op wat al lukt, wat je bereikt hebt en op welke eigenschappen je in jezelf aan zou spreken wanneer de dingen gaan zoals je ze zou wensen.


Solution focus (oplossingsgericht werken), atom wave heeft hier een kort en helder (promotie)filmpje over gemaakt:  https://youtu.be/JX2FnFUqLMo

Het maakt dus uit met welke bril je naar een bepaalde situatie kijkt.

Kelly McConigal geeft daarin een mooi voorbeeld. Waar ze voorheen mensen waarschuwde tegen stress, adviseert ze tegenwoordig om stress te gaan zien als een vriend. Ze stelt dat niet zozeer de stress zelf, maar de manier waarop we erover denken bepalend is voor de negatieve uitkomsten ervan op onze gezondheid. Zie ook onderstaande link naar haar TED talk.

https://www.ted.com/talks/kelly_mcgonigal_how_to_make_stress_your_friend/transcript?language=nl

Zij stelt dat de richting van ons denken niet alleen impact heeft op ons doen en laten, maar ook op de mate van welzijn en gezondheid.

Wanneer je jezelf oefent in een positieve mindset, groei je in zelfvertrouwen en krijg je steeds meer zicht op de mogelijkheden die je (toch nog) hebt en de bronnen die beschikbaar zijn. Vanuit deze basis kun je je steeds meer openstellen voor dingen die (een beetje) buiten jouw comfortzone liggen.

Dit maakt kwetsbaar en dat is eng. Het maakt ook dat je je meer verbondenheid gaat voelen en intenser leeft.

topmaat-logo.png

Tjarda Hoekstra
LVSC registercoach
LVSC erkend supervisor
info@topmaatcoaching.nl
06 – 4444 3047
KvK nr: 56616805

© 2024 TOPmaat Coaching.

Search